divendres, 15 d’abril de 2011

Fent-nos presents als medis de comunicació

Hola de nou a tots!

Complint amb la promesa de tornar a posar en funcionament el bloc del Grup, ens trobem una altra vegada per donar a conéixer l'actualitat més novedosa del Grup de Danses.

Fa tan sóls un parell de dies, en aquesta mateixa pàgina i al grup que tenim a la xarxa social Facebook, féiem una crida a la col·laboració de tots els qui estiguerem disposats a contribuir a la nostra supervivència, bé mitjançant la compra de participacions de loteria per als sortejos mensuals (dins de ben poc podreu trobar novament al Forn del Mig la del sorteig del mes de maig); o bé mitjançant la compra del disc "Joies de nostra terra", enregistrat per la nostra rondalla en l'any 2007 amb motiu del desé aniversari del Grup.

És motiu d'alegria per a tots nosaltres poder dir que les respostes no han tardat en arribar, i que ja hem rebut algunes comandes de CDs i hem incrementat una miqueta la venda de la loteria. Sense cap dubte, la difussió per diferents medis ha sigut fonamental, i és per això que agraïm a tots els qui han compartit l'enllaç de la nostra demanda d'ajuda el fet de fer-ho. Hem tingut constància que la notícia ha sigut penjada a les webs de Diario de Náquera i el Facebook del PSPV de la nostra població, així com nombrosos particulars que han anat passant la informació entre els seus contactes. I si alguna pàgina, associació, o partit polític més ho ha fet, des d'ací ho agraïm amb tota la nostra sinceritat. No mencionem a ningú més per desconeixement, degut a que no abastem a controlar tots els medis. A tots ells, moltíssimes gràcies.

L'AMPA del CEIP Emilio Lluch també ens recolza en la nostra situació econòmica actual i ens ha oferit molt amablement l'oportunitat de tindre els nostres discs a la venda en la Festa reivindicativa per una Escola Digna del dissabte 16 d'abril, acte que el Grup de Rondalla i Danses "La Calderona" recolza activament, i al que acudirem de manera representativa i al que els convidem a tots els que lligen ara mateix a participar. D'aquesta manera, els interessats en aconseguir una còpia del disc "Joies de nostra terra" el podran trobar el dissabte en la Festa de l'Escola, sóls preguntant a un dels membres del Grup de Danses.

Per continuar amb bones notícies, esta vesprada la presidenta del Grup, Rebeca Ibáñez, juntament amb la regidora de cultura de l'Ajuntament, Mª Carmen Ibáñez, ha participat en el programa de Ràdio 7 "Entre Comarcas", que presenta Miguel Fernández. Al llarg d'una hora de programa s'ha parlat de les activitats del Grup i la seua tasca cultural al poble, així com dels seus projectes de futur, tant com dels més inmediats com alguns a més llarg terme. La gran sorpresa de la vesprada ha vingut per part de la regidora, Mª Carmen Ibáñez, quan ha donat en directe una notícia molt important per a la supervivència del Grup: finalment, el conveni entre el Grup de Rondalla i Danses "La Calderona" i l'Ajuntament de Nàquera serà una realitat.

Una alegria per al Grup i tots els seus components, que aprofitem per agraïr a l'Ajuntament, i en especial a la regidora de cultura, Mª Carmen Ibáñez, la seua aposta personal per mantindre vives a les associacions culturals del poble. La tasca cultural que du a terme el Grup any rere any de recuperació i manteniment de la música i dansa tradicionals és important per no oblidar qui som i d'on venim. La pèrdua de la cultura és un dany irreparable que no es pot permetre en les societat actuals. És per açò que el Grup, amb l'ajuda de tots els qui vullguen col·laborar, continuarà lluitant per seguir endavant.

Vos deixem el podcast del programa "Entre Comarcas", de Ràdio 7, per a que tot el qui vullga puga escoltar l'entrevista d'aquesta vesprada.


Fins molt prompte!