divendres, 10 de juny de 2011

Allò que ve i el que vindrà

Hola de nou a tots!
Han passat ja alguns dies des de l’última vegada que ens vam llegir, però tornem amb notícies i una invitació per a tots vosaltres.

Com ja vam avançar, el passat dissabte 16 d’abril el Grup de Rondalla i Danses “La Calderona” va participar, per iniciativa de l’AMPA del CEIP Emilio Lluch, en la Festa Reivindicativa per una Escola Digna que va tindre lloc al pati de l’escola i a la Plaça Jaime I. Encara que el temps no ens va acompanyar, els representants del Grup que hi vam acudir vam poder disfrutar del que tots els participants havien organitzat i fins i tot nosaltres vam oferir unes classes de ball tradicional, ensenyant a ballar la Jota d’Alfarp i La Carraspera, comprovant així que tant pares com alumnes de la nostra escola tenen corrent per les venes el que fa falta per mantindre les postres tradicions. També vam poder vore de primera mà la solidaritat de tots els que van acudir, que es van preocupar per la situació econòmica del Grup i ens van animar a continuar endavant, ajudant-nos adquirint exemplars del nostre disc “Joies de nostra terra” i paperetes de loteria.


 Menuts i grans ballant la "Jota d'Alfarp"

Fent una xicoteta "demostració" del "Bolero de Guaduassuar"

Ferran, Manoli, Judith, Victoriano, Rebeca i Conrado 
van desafiar el mal temps i col·laboraren amb l'AMPA

Tan sóls cinc dies després vam tornar a tindre el plaer de compartir una vesprada amb els xiquets de l’escola, esta vegada en la festa de Pasqua organitzada per l’AMPA amb motiu de l’inici de les vacances de Setmana Santa. La nostra rondalla va tocar i cantar la cançó de “La Tarara”, i els balladors vam disfrutar fent un rogle amb els xiquets que venien a nosaltres, ballant amb ells també la Jota d’Alfarp. 


El diumenge 1 de maig ens vam unir a les celebracions pel retorn de la imatge restaurada de la Mare de Déu dels Desemparats a la nostra parròquia, oferint a la Verge i a tots els presents balls i cançons a la Plaça de l’Església, abans de l’eixida de la processó. Per a tots nosaltres va ser un goig poder participar en la festa, tan bonica al vore a tota la població reunida en una vesprada tan especial.


El cos de balladors al complet amb les xiquetes de l'escola

Ballant en la Plaça de l'Església acompanyats per la nostra rondallaI un dels actes més especials per al Grup va tindre lloc el dissabte 14 de maig: el Cant als Majors. Com cada any, vam eixir promptet de vesprada, a pesar de l’amenaça de pluja, per dur la nostra estima, respecte i alegria a les llars dels postres majors, que tant ens ensenyen i que tant ens han donat al llarg de les seues vides. Va ser una vesprada llarga i especial per a tots, degut a que ens retrobem amb vells amics i amigues, que ens reben amb tot el seu amor i ens fan sentir vertaderament especials, quan els que són especials de veritat, els més grans, els més bonics… són els nostres majors. Ens van acollir a les seues cases amb somriures més grans que el món, amb abraços, misteletes i i dolç, amb la preocupació perque podiem banyar-nos per la pluja o estar massa cansats… I quan ja ens deixaven ficar-nos “a la feina”, se’ns plenava el cor quan els escoltàvem cantar amb nosaltres “Els pardalets”. Són els millors cantants del món! Per tot això no ens queda més que dir que ara i sempre, aquest acte del Grup serà el preferit, i que continuarem repetint-lo any rere any, recordant a les persones que ja ens han deixat i ens observen des del cel i alegrant als que ens esperen impacients en les seues cases. Moltíssimes gràcies a tots per estimar-nos tant!!


Ballant al Carrer del Mig

El Tio Mariano i Victoriano ens ofereixen una valenciana

Disfrutant del que ens conta el Tio Mariano

Ballant per a Raquele, la iaia de Judith i RebecaEl Grup de Danses es troba molt content per les mostres d’afecte que hem rebut per part de la població. S’ha signat ja el conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Nàquera, tal i com va avançar la regidora de Cultura, Mª Carmen Ibáñez, al programa de Ràdio 7 Entre Comarcas, i açò és un gran motiu d’alegria per a tots els qui formem el Grup, però també per a tota la població, ja que el Grup no és més que un instrument de recuperació de la cultura i les tradicions del nostre poble, i com tal, es de tots i per a tots. Es per açò que vos animem a que participeu del Grup de Danses, que vos animeu a vindre a les nostres actuacions, i més encara. Vos animem a tots vosaltres, menuts i grans, a que formeu part del Grup: vingau a aprendre a ballar, o a tocar un instrument, o a cantar cançons. Vingau a aprendre part de la nostra cultura, a aprofundir en el que som els naquerans i, de la mateixa manera, en el que som els valencians.


Continuem pas a pas lluitant per seguir endavant, per créixer. Amb la col·laboració de tots i l’esforç que des del Grup s’està fent dia a dia ho aconseguirem. Per açò vos recordem que podeu seguir col·laborant aconseguint un disc de “Joies de nostra terra” o la loteria, que la trobareu a partir del dimarts en el Forn del Mig.


Algun dia el farem supervendes, ja ho voreu

Però no tot va a ser demanar, que tenim molt que oferir! És per açò que volem convidar-vos a les pròximes actuacions que oferirà el Grup de Rondalla i Danses “La Calderona”. La primera d’elles tindrà lloc aquest mateix dissabte, dia 11 de juny, a les 22 hores, a l’Auditori de la Casa de la Cultura de Burjassot, dins del X Festival de Folclor Valencià “El Piló” – IV Memorial “Enric Martí i Mora”, en la que ens encantaria poder comptar amb la vostra presencia. I com cada any, el cos de balladors del Grup i les xiquetes de l’escola ballarem davant de la processó del Corpus, que serà el diumenge 26 de juny.

Esperem trobar-vos, com sempre, amb ganes de disfrutar de la nostra música i els nostres balls.

Fins prompte!